Lockdown

Dis n woord waarmee n hele mensdom gou moes kennis maak. Lock om iets te sluit en down te bind tot n spesiefieke plek. Maar daar le vir vele n soveel dieper deel in.

an2

Baie van ons loop al met slotte vir n hele rukkie. Dit kan ons omstandighede, harte, geloof of emosies wees. Soveel van ons het hierdie ek is vasgevang gevoel maar kan dit net nie uiter nie. Die gevoel dat iets jou asem uit jou longe suig. Jou hart klop so vinnig dat jy elke slag in jou ore kan hoor. Jou lyf en vel voel dood. Dis asof jy net nie kan sin maak van dit wat in jou kop maal nie. Die gedagtes draai en draai. Maak nie saak hoeveel keer jy op n oplossing probeer uitkom nie die antwoord is altyd verkeerd.

mis1

Nog erger is die gevoel dat jy gesement is in die plek waar jy is. Jy kan nie voorentoe of agtertoe nie. Jou grawe en pikke van kennis kry jou nie uit nie. Vir elke toe goeie idees is daar n honderde wat die kettings stywer trek en jou laat stewiger staan. Jou bene is hulpeloos om jou te dra en jou kop werk nie meer nie.

fb_img_15610279017612118440625.jpg

Jou lockdown voel soos n diep donker gat. Daar is nie eers veeeeeeer in die gat die hoop van n liggie nie. Die oorweldigende gevoel van ek is nie goed genoeg nie of ek kan nie meer alles bo hou nie is net te veel. Dis dan wanneer jy jou fondasie moet lig. Die fondasie wat reeds so lank van te vore gele is en van vergeet is weer te onthou. Jy is nie alleen nie. Jy is nooit alleen nie. God het aan jou die nodige toerusting gegee om te kan loskom. N pik neergele in Ps 91, n plan geskryf en opgetrek deur die beste argitek, die bybel. Hy het jou die nodige oe, ore, hart, siel en hoop gegee om Sy plan tot volharding te bring gegee.

FB_IMG_1553599900411

Die eerste tree is nooit maklik. Die eerste slaan en los loop, vrywees, is altyd nie moeilikste want mens verwag die ergste. Maar God is daar. Saam jou. Jy stap nie die pad nie. Daar is slegs een ry spore want Hy dra jou. Hy los jou nooit alleen nie.

FB_IMG_1538299843027

God is die volmaakste. Hy is meer as net n Pa. Hy is n skaapwagter, stuurman, leidsman, geneser en Heer.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s